Bespaart een nieuw dak energie?

Oudere daken daarentegen zijn gebouwd met verouderde dakbedekkingsmaterialen en bouwtechnologie. Een metalen dak kan bijvoorbeeld uw energierekening in de zomer met maar liefst 40 procent verlagen. Koele daken kunnen ook geld besparen met kortingen, incentives en belastingkredieten. Een koel dak kan ook de levensduur van uw hele daksysteem verlengen.

Door minder warmte te absorberen, zullen uw dakbedekkingsmaterialen veel langzamer verslechteren, wat betekent dat er minder reparaties zijn en meer tijd tussen vervangingen. Meer dan alleen een huisbedekking die je buren zullen begeren, een koel dak is er een die is ontworpen om energie en warmte van de zon te reflecteren. Een stralingsbarrière wordt meestal toegepast tijdens een herdakingsproject dat de vervanging van het dak of de omhulling van het dak vereist. Een nieuw dak houdt al die tocht buiten en zorgt ervoor dat deze kostbare warmte niet door scheuren ontsnapt.

Lawrence Berkeley National Laboratory ontdekte dat het verhogen van de SRI van 25 naar slechts 40 de oppervlaktetemperatuur van uw dak met meer dan 13 graden kan verlagen. De meest energiezuinige daken hebben ook een hoge emissie, wat betekent dat ze efficiënt zijn in het afgeven van zonnewarmte die ze hebben geabsorbeerd. Ze zijn het meest energiezuinige dak voor residentiële installaties, kunnen meer dan 50 jaar meegaan en vereisen zeer weinig onderhoud. Statische ventilatieopeningen, door wind aangedreven ventilatieopeningen en eclectische ventilatieopeningen zijn de drie belangrijkste soorten dakopeningen die worden gebruikt in dakbedekkingen voor woningen Een nieuw dak kan helpen geld te besparen op energiekosten en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk van een huis te verkleinen voor een gezondere omgeving.

Het kan zelfs goed zijn voor het milieu door de hoeveelheid energie die nodig is om gebouwen te koelen te verminderen, energiezuinige daken verminderen de uitstoot van energiecentrales. Maar de sleutel tot een energiezuinig dak is dat het de straling van de zon weg van het huis weerkaatst. Turner Roofing kan een gratis schatting geven om te zien of uw energie-efficiëntie zou worden verbeterd met extra isolatie. De sneeuw en het ijs dat zich op oudere daken verzamelt, smelten wanneer warmte vanuit slecht geïsoleerde of tochtige ruimtes naar woonruimtes lekt.

Hoewel goede isolatie enige verlichting biedt, stopt het de overdracht van warmte van het dak naar de zolder niet. Lichtgekleurde daken hebben de neiging om warmte te reflecteren en zijn goed in warmere klimaten, terwijl donkergekleurde daken warmte absorberen en beter zijn in koelere klimaten. Als u in een warmere omgeving woont of moeite heeft om uw huis koel te houden, maar u wilt niet uitgeven voor een heel nieuw dak, kunt u uw bestaande dak bedekken met een lichtgekleurde coating om uw koelkosten te verlagen. Door ervoor te zorgen dat het dak goed geventileerd is, verbruikt uw huis minder energie en verbruikt u minder airconditioning.