Wat is het meest betrouwbare dakbedekkingsmateriaal?

Ze zijn verreweg het populairste dakbedekkingsmateriaal vanwege hun kosteneffectiviteit. Het meest voorkomende dakbedekkingsmateriaal voor woningen dat in de Verenigde Staten wordt gebruikt, asfaltshingles zijn populair omdat ze economisch en eenvoudig te installeren zijn. Deze gordelroos kan worden versterkt met glasvezel of organische materialen (cellulose) zonder het uiterlijk van de shingle te veranderen. Asfaltroldakbedekking is gemaakt van grote rollen van hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt in asfaltshingles.

Gebruikt voor relatief vlakke plaatsen, zoals schuine schuurdaken, wordt roldakbedekking geïnstalleerd door stroken in de lengte over het dak te leggen in overlappende banen. De dakbedekking van asfaltrollen zal naar verwachting maximaal 5 tot 10 jaar meegaan. Het verkrijgen van de maximale levensduur van de dakbedekking is eigenlijk gewoon een kwestie van het uit de buurt houden van vuil en snel eventuele lekke banden of schade verhelpen. Asfaltroldakbedekking wordt normaal gesproken geïnstalleerd op daken met een relatief vlakke piek, dus een huis van 2.000 vierkante meter heeft zeer dicht bij 2.000 vierkante meter dakoppervlakte.

Van composiet asfaltshingles kan worden verwacht dat ze 15 tot 40 jaar meegaan, afhankelijk van de kwaliteit van de gekozen materialen. Sommige kiezeldaken kunnen zelfs 50 jaar meegaan. De meeste fabrikanten van dakspanen bieden een scala aan producten in verschillende gewichten en verschillende levensverwachtingen. Fabrikanten zoals Owens Corning, GAF of Certainteed komen met dienovereenkomstig hoogwaardige garanties die een halve eeuw duwen.

Houten dakspanen zijn gemaakt van dunne, wigvormige stukken natuurlijk hout, zoals ceder of gele den, die zijn gezaagd uit boomstammen. Ze zorgen voor een uiterst aantrekkelijk dak, maar zijn lastig te installeren en niet geschikt voor de meeste doe-het-zelvers. Houd er rekening mee dat de toenemende brandgevaren in sommige regio's wettelijke beperkingen hebben veroorzaakt op het gebruik van houten dakbedekkingsmaterialen. Ze zijn geen goede keuze op elke locatie waar seizoensgebonden natuurbrandgevaren zijn.

Houten shingle daken zijn gemiddeld ongeveer 25 tot 30 jaar lang, hoewel soms een langere levensduur wordt bereikt op locaties waar het dak milde omstandigheden ervaart en vrij blijft van puin. Zorgvuldig onderhouden houten dakspanen kunnen 50 jaar meegaan. Om de levensduur van een houten shingle dak te verlengen, moet u gespleten en gebarsten dakspanen onmiddellijk vervangen en het dak mosvrij houden. Houtshakes zijn een dikker materiaal dan houten gordelroos, en er kan worden verwacht dat ze beter bestand zijn dan houten gordelroos tegen weer en UV-stralen.

Ze zijn niet geschikt voor de meeste doe-het-zelvers om te installeren, waarvoor professionele installatie vereist is. Net als houtshingles kunnen shakes beperkt zijn in regio's waar bosbranden een bekend gevaar vormen. Zowel de materialen als de installatie zijn duurder voor shakes dan voor houten gordelroos. Je kunt er meestal op rekenen dat shakes ongeveer 50 procent duurder zijn dan gordelroos.

Dakpannen van kleipannen gaan routinematig 100 jaar of langer mee als ze goed worden onderhouden. Het nadeel van tegeldaken is geen verval, zoals bij houtschudden of gordelroos, noch het langzaam afstoten van minerale korrels, zoals bij composiet gordelroos. Kraken is eerder wat pannendaken kan verdoemen. Dit is een dak dat gemakkelijk 100 jaar meegaat of nog veel meer.

Er zijn nog leistenen daken in bedrijf die letterlijk honderden jaren oud zijn. Om dit soort levensduur te bereiken, vervangt u onmiddellijk alle gebroken leisteen tegels die u ziet. Zorg ervoor dat alle flitsen correct zijn geïnstalleerd en in goede staat verkeren. Wanneer uw koperen flitser zwart is geworden, is het tijd om deze te vervangen.

Dat zijn echter de enige kosten die ooit zijn gemaakt. Behalve onderhoud en reparaties, die aanzienlijk kunnen zijn, hoeft een goed gebouwd leisteen dak 100 jaar of langer niet te worden vervangen. Dus, zo hoog als de kosten van een leisteen dak om te installeren, het is redelijk wanneer de kosten gedurende vele decennia worden afgeschreven,. Kies asfaltshingles omdat ze van de gemakkelijkst te vinden, meest betaalbare en veelzijdige dakbedekkingen zijn.

De meest duurzame soorten dakbedekking zijn leisteen en kleitegels, maar ze zijn duurder dan materialen zoals metaal of hout. Functionele dakbedekkingsalternatieven zoals groene daken en dakspanen op zonne-energie behoren tot de duurste soorten. Asfaltshingles met drie lipjes zijn dunner en gesneden om eruit te zien als drie gordelroos. Dit zorgt voor een snellere installatie en creëert een uniform, steenachtig patroon.

Ze zijn gevoelig voor harde wind en gaan over het algemeen 7 tot 15 jaar mee. Dit zijn meestal de meest betaalbare dakoptie. U kunt kiezen uit natuurlijke, gewonnen leisteen of synthetische alternatieven zoals vezelcement, leisteen of bitumineuze stijlen. Synthetische leisteen is veel betaalbaarder en heeft veel van dezelfde voordelen als natuurlijk.

Meestal is een van de meest betaalbare soorten dakbedekking, gerolde dakbedekking behoorlijk populair bij huiseigenaren en bouwers met een beperkt budget. Alle installatiematerialen zijn betaalbaar en de arbeid is ook kosteneffectief. Het beste voor daken met een lagere helling, dit gerolde materiaal kan gemakkelijk op zijn plaats worden gehamerd. Het mag echter niet op platte daken worden gehamerd.

Dit kan waterlekken veroorzaken. Asfaltshingles zijn het meest voorkomende type dakbedekkingsmateriaal, omdat de initiële installatiekosten een van de goedkoopste op de markt zijn. Maar het is belangrijk op te merken dat u krijgt waar u voor betaalt, en gezien de uitdagingen van het klimaat in Florida, biedt een asfaltdak mogelijk niet de duurzaamheid en levensduur waarnaar u op zoek bent. Traditionele tegels zijn gemaakt van terracotta klei, maar er zijn ook keramische pannendaken (gemaakt van gebakken klei), evenals betonnen pannendaken.

Hoewel houten daken ooit gebruikelijk waren, zijn ze uit de gratie gevallen door de proliferatie van goedkopere, weerbestendige soorten dakbedekking. Metalen dakbedekking is nu het op een na populairste dakbedekkingsmateriaal in het land en blijft jaar na jaar marktaandeel innemen van asfaltdakbedekking. Hier is je complete gids voor het kopen van een dak om alles te leren wat er te weten valt over het kopen van een nieuw dak. Het trimmen van bomen en het verwijderen van andere mogelijke oorzaken van schade aan het pannendak kan helpen de levensduur van daken van klei of cementpannen te verlengen.

Als u echter echt wilt dat uw dak opvalt, moet u een luxe asfaltshingle, metalen dak met staande naad, synthetisch dak, cederschuddak of leisteen dak overwegen. Een cederschuddak is een premium daksysteem gemaakt van natuurlijke cedershake-shingles en andere natuurlijke houten (ceder) materialen. Kies het type dak dat past bij uw huis, klimaat en budget en zorg ervoor dat als u een nieuw dak installeert, de juiste dakaannemer voor u vindt. Een leisteen dak is een premium daksysteem dat voornamelijk bestaat uit natuurlijke leisteen tegels en andere dakbedekkingsmaterialen van leisteen.

Een dak in leisteen is een daksysteem dat voornamelijk is gemaakt van natuurlijke leisteen, tegels en andere dakbedekkingsmaterialen van. Wanneer een dak kwetsbaar is voor windstoten, kan sterke wind regen veroorzaken tussen het dakbedekkingsmateriaal en het dek. Een bebouwd dak (BUR) is een gelaagd dak dat wordt gecreëerd door afwisselende lagen dakleer en waterdichte materialen zoals glasvezel en hete teer (bitumen). Moderne, met stenen gecoate metalen dakbedekking biedt huiseigenaren een duurzaam, duurzaam dak zonder in te boeten aan stijl.

Bovendien zijn de meeste metalen daksystemen milieuvriendelijk, zeer recyclebaar en gaan ze langer mee dan asfaltdaken. Moderne, met steen gecoate metalen dakbedekkingsproducten van DECRA Metal Roofing zijn ontworpen om bijna alles te weerstaan wat het weer in Florida er (letterlijk) naar toe te gooien heeft. .