Welk type dak is beter?

Asfaltshingles blijven verreweg de meest populaire keuze omdat ze relatief goedkoop en eenvoudig te installeren zijn. In de dakbedekkingstests van CR hebben we ontdekt dat sommige gordelroos over het algemeen beter presteren dan andere die meer kosten. En sommige bieden een prachtig gelaagde look of zijn er in enorme reeksen kleuren. Mogelijk gebruikt u een niet-ondersteunde of verouderde browser.

Gebruik voor de best mogelijke ervaring de nieuwste versie van Chrome, Firefox, Safari of Microsoft Edge om deze website te bekijken. Kies asfaltshingles omdat ze van de gemakkelijkst te vinden, meest betaalbare en veelzijdige dakbedekkingen zijn. De meest duurzame soorten dakbedekking zijn leisteen en kleitegels, maar ze zijn duurder dan materialen zoals metaal of hout. Functionele dakbedekkingsalternatieven zoals groene daken en dakspanen op zonne-energie behoren tot de duurste soorten.

Het vervangen van een oud dak is een van de beste en meest winstgevende manieren om in een huis te investeren. Kies het type dak dat past bij uw huis, klimaat en budget en zorg ervoor dat als u een nieuw dak installeert, de juiste dakaannemer voor u vindt. Fabrikanten mengen glasvezel, asfalt en mineraal composiet om verschillende kleuren te creëren, zoals grijs, bruin, rood, groen of blauw. Hun kleur zal echter na verloop van tijd vervagen als gevolg van blootstelling aan de zon.

De kleur en kwaliteit zien er anders uit, afhankelijk van of u kiest voor architecturale of drie-tabbladen gordelroos. Architecturale asfaltshingles zijn individuele tegels die dikker zijn dan drie lipjes om een gelaagde, duurzame textuur op uw dak te creëren. Het materiaal van hogere kwaliteit en de langere installatie maken architecturale gordelroos duurder. Ze kunnen echter 15 tot 30 jaar meegaan en zijn weerbestendiger.

Asfaltshingles met drie lipjes zijn dunner en gesneden om eruit te zien als drie gordelroos. Dit zorgt voor een snellere installatie en creëert een uniform, steenachtig patroon. Ze zijn gevoelig voor harde wind en gaan over het algemeen 7 tot 15 jaar mee. Dit zijn meestal de meest betaalbare dakoptie.

Wist je dat? De blauwgrijze daken van Parijs krijgen hun kleur van zinkpanelen die voor het eerst werden geïnstalleerd in de jaren 1830. Houten dakbedekking past goed bij charmante huisjes in Cape Cod, gezellige huizen in Craftsman en Tudor-stijl. Ze beginnen met de leeftijd zandbruin en zilver. Houten daken kunnen 50 jaar meegaan in droge klimaten, maar moeten worden behandeld in brandgevoelige gebieden zoals Californië.

Natte klimaten, zoals de oostkust, gaan sneller door houten dakbedekking door waterschade. Selecteer een staat om aan de slag te gaan met uw vrijblijvende, gratis schatting Hoewel duur om te installeren en te repareren, kleitegels gaan langer mee dan bijna alle andere soorten dakbedekking. Het is gebruikelijk in plaatsen als Zuid-Californië en Florida, omdat dakbedekking van klei perfect is voor warme klimaten, wind tot 150 mijl per uur kan verdragen en ongelooflijk brandwerend is. U kunt kiezen uit natuurlijke, gewonnen leisteen of synthetische alternatieven zoals vezelcement, leisteen of bitumineuze stijlen.

Synthetische leisteen is veel betaalbaarder en heeft veel van dezelfde voordelen als natuurlijk. Als je eenmaal de waarheid over groene dakbedekking kent, staat het misschien bovenaan je lijst. Meestal is een van de meest betaalbare soorten dakbedekking, gerolde dakbedekking behoorlijk populair bij huiseigenaren en bouwers met een beperkt budget. Alle installatiematerialen zijn betaalbaar en de arbeid is ook kosteneffectief.

Het beste voor daken met een lagere helling, dit gerolde materiaal kan gemakkelijk op zijn plaats worden gehamerd. Het mag echter niet op platte daken worden gehamerd. Dit kan waterlekken veroorzaken. Rachel is een schrijver van huisverbetering en inhoudseditor.

Ze is niet alleen een bijdragende schrijver bij Forbes, maar schrijft ook voor kleine bedrijven en creatieve bureaus. Ze gebruikt haar expertise op het gebied van huisverbetering om huiseigenaren de kennis te geven die ze nodig hebben om hun huis in te richten en te verzorgen. Samantha is een redacteur die alle onderwerpen aan huis behandelt, waaronder huisverbetering en reparatie. Ze bewerkte inhoud voor huisreparatie en ontwerp op websites als The Spruce en HomeAdvisor.

Ze heeft ook video's gehost over doe-het-zelftips en -oplossingen voor thuis en lanceerde meerdere beoordelingsborden voor huisverbetering bemand met erkende professionals. Asfaltroldakbedekking is gemaakt van grote rollen van hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt in asfaltshingles. Gebruikt voor relatief vlakke plaatsen, zoals schuine schuurdaken, wordt roldakbedekking geïnstalleerd door stroken in de lengte over het dak te leggen in overlappende banen. De dakbedekking van asfaltrollen zal naar verwachting maximaal 5 tot 10 jaar meegaan.

Het verkrijgen van de maximale levensduur van de dakbedekking is eigenlijk gewoon een kwestie van het uit de buurt houden van vuil en snel eventuele lekke banden of schade verhelpen. Asfaltroldakbedekking wordt normaal gesproken geïnstalleerd op daken met een relatief vlakke piek, dus een huis van 2.000 vierkante meter heeft zeer dicht bij 2.000 vierkante meter dakoppervlakte. Van composiet asfaltshingles kan worden verwacht dat ze 15 tot 40 jaar meegaan, afhankelijk van de kwaliteit van de gekozen materialen. Sommige kiezeldaken kunnen zelfs 50 jaar meegaan.

De meeste fabrikanten van dakspanen bieden een scala aan producten in verschillende gewichten en verschillende levensverwachtingen. Fabrikanten zoals Owens Corning, GAF of Certainteed komen met dienovereenkomstig hoogwaardige garanties die een halve eeuw duwen. Houten dakspanen zijn gemaakt van dunne, wigvormige stukken natuurlijk hout, zoals ceder of gele den, die zijn gezaagd uit boomstammen. Ze zorgen voor een uiterst aantrekkelijk dak, maar zijn lastig te installeren en niet geschikt voor de meeste doe-het-zelvers.

Houd er rekening mee dat de toenemende brandgevaren in sommige regio's wettelijke beperkingen hebben veroorzaakt op het gebruik van houten dakbedekkingsmaterialen. Ze zijn geen goede keuze op elke locatie waar seizoensgebonden natuurbrandgevaren zijn. Houten shingle daken zijn gemiddeld ongeveer 25 tot 30 jaar lang, hoewel soms een langere levensduur wordt bereikt op locaties waar het dak milde omstandigheden ervaart en vrij blijft van puin. Zorgvuldig onderhouden houten dakspanen kunnen 50 jaar meegaan.

Om de levensduur van een houten shingle dak te verlengen, moet u gespleten en gebarsten dakspanen onmiddellijk vervangen en het dak mosvrij houden. Houtshakes zijn een dikker materiaal dan houten gordelroos, en er kan worden verwacht dat ze beter bestand zijn dan houten gordelroos tegen weer en UV-stralen. Ze zijn niet geschikt voor de meeste doe-het-zelvers om te installeren, waarvoor professionele installatie vereist is. Net als houtshingles kunnen shakes beperkt zijn in regio's waar bosbranden een bekend gevaar vormen.

Zowel de materialen als de installatie zijn duurder voor shakes dan voor houten gordelroos. Je kunt er meestal op rekenen dat shakes ongeveer 50 procent duurder zijn dan gordelroos. Dakpannen van kleipannen gaan routinematig 100 jaar of langer mee als ze goed worden onderhouden. Het nadeel van tegeldaken is geen verval, zoals bij houtschudden of gordelroos, noch het langzaam afstoten van minerale korrels, zoals bij composiet gordelroos.

Kraken is eerder wat pannendaken kan verdoemen. Dit is een dak dat gemakkelijk 100 jaar meegaat of nog veel meer. Er zijn nog leistenen daken in bedrijf die letterlijk honderden jaren oud zijn. Om dit soort levensduur te bereiken, vervangt u onmiddellijk alle gebroken leisteen tegels die u ziet.

Zorg ervoor dat alle flitsen correct zijn geïnstalleerd en in goede staat verkeren. Wanneer uw koperen flitser zwart is geworden, is het tijd om deze te vervangen. Dat zijn echter de enige kosten die ooit zijn gemaakt. Behalve onderhoud en reparaties, die aanzienlijk kunnen zijn, hoeft een goed gebouwd leisteen dak 100 jaar of langer niet te worden vervangen.

Dus, zo hoog als de kosten van een leisteen dak om te installeren, het is redelijk wanneer de kosten gedurende vele decennia worden afgeschreven,. Asfalt 3-tab gordelroos is met reden het meest populaire type dak op de markt. Ze zijn het meest betaalbare dakbedekkingsmateriaal. En ze zijn er in een grote verscheidenheid aan looks en kleuren.

Sentry Exteriors, een van de toonaangevende dakaannemers in Virginia, bespreekt de vijf meest duurzame dakbedekkingsmaterialen die momenteel op de markt zijn. Als u geïnteresseerd bent om te weten hoeveel u moet budgetteren op basis van het type dakbedekkingsmateriaal dat u kiest, bekijk dan De gemiddelde kosten om uw dak af te scheuren en te vervangen. Een bebouwd dak (BUR) is een gelaagd dak dat wordt gecreëerd door afwisselende lagen dakleer en waterdichte materialen zoals glasvezel en hete teer (bitumen). Al meer dan 30 jaar helpt het team van Bill Ragan Roofing huiseigenaren bij het vinden van het juiste dakbedekkingsmateriaal voor hun dakvervanging.

Ik ben van plan mijn dak te vervangen door een nieuw soort materiaal omdat ik merkte dat mijn dakspanen beginnen af te brokkelen. Je zou denken dat leisteen dakbedekking ook deze plek zou innemen, maar leisteen dakbedekking is niet geschikt voor sommige omgevingen. Het trimmen van bomen en het verwijderen van andere mogelijke oorzaken van schade aan het pannendak kan helpen de levensduur van daken van klei of cementpannen te verlengen. Sinds 1990 heeft het team van Bill Ragan Roofing de inwoners van Nashville geholpen het perfecte dak voor hen te vinden.

Met een mechanisch bevestigde installatiemethode worden isolatieplaten zoals die van poly-ISO-dakbedekkingsplaten variërend van een halve inch tot enkele centimeters dik aan het dakterras bevestigd voordat een mechanisch bevestigd PVC-membraan over de isolatieplaten wordt geïnstalleerd en aan het dak wordt bevestigd dek met behulp van speciale schroefplaten en goedgekeurde schroefbevestigingen. Hoewel PVC-membraan bestand is tegen poolwater, is het altijd een goed idee om een manier te hebben om water van het dak te laten lopen in plaats van zich op te hopen en op het dakoppervlak te ponsen. Leer alles wat u moet weten over uw aanstaande dakvervanging door nu The Complete Guide to Purchasing a Roof te downloaden. Maar het maakt niet uit welke dakstijl u heeft, elk dakbedekkingsmateriaal kan langer meegaan met de juiste zorg en onderhoud.

Kynar 500 gecoate metalen daken met CRRC-classificatie weerspiegelen ook een groot deel van de stralingswarmte van de zon gedurende de dag, zodat ze lang niet zo heet worden als compositie-shingle daken. Het metalen dak met staande naad heeft verborgen bevestigingen, waardoor het duurzamer en weerbestendig is dan een metalen dak met zichtbare sluiting. Nu we de daktypen hebben behandeld, laten we eens kijken naar enkele meer gespecialiseerde dakoverwegingen - te beginnen met het meest voorkomende daktype. .