Welk type dak is het meest duurzame dak?

De 5 meest duurzame dakbedekkingsmaterialenAsfaltshingles. Een van de meest voorkomende en populaire dakbedekkingsmaterialen, asfaltdakbedekking heeft de voorkeur vanwege hoe kosteneffectief het is zonder de bescherming in gevaar te brengen. Asfaltshingles gaan ongeveer 15-30 jaar mee. Ze zijn verreweg het populairste dakbedekkingsmateriaal vanwege hun kosteneffectiviteit.

Dit dakbedekkingsmateriaal moet tussen de 30 en 50 jaar meegaan. Houtshingles zijn meestal gemaakt van brandwerend hout zoals ceder of redwood. Als het gaat om energie-efficiëntie, is hout een natuurlijke isolator, houten dakspanen zijn van nature ongeveer twee keer zo efficiënt als asfaltshingles. En omdat ze 100% natuurlijk zijn, zijn asfaltshingles een van de meest duurzame dakbedekkingsmaterialen op de markt.

Metalen dakbedekkingsmaterialen gaan ongeveer 30-50 jaar mee. Gemaakt van staal, koper, zinklegering of aluminium, metalen daken zijn iets duurder dan hun asfalt- en houten tegenhangers. Dat gezegd hebbende, zijn ze aanzienlijk duurzamer. Niet alleen zijn de meeste metalen daken gemaakt van gerecyclede materialen, veel zijn ook zelf 100% recyclebaar.

Een dak gemaakt van leisteen kan wel 75-150 jaar meegaan. Een van de oudste dakbedekkingsmaterialen, leisteen is ook een van de duurste. Leisteen is een van de duurste materialen omdat het het grootste deel van een eeuw meegaat, en als het dak goed is gebouwd, meer dan 150 jaar. Daarom is leisteen een ongelooflijk duurzaam dakbedekkingsmateriaal.

Dakbedekkingsafval (met name asfaltafval) is goed voor 3% van al het afval op stortplaatsen. Dit komt omdat huiseigenaren de meeste dakbedekkingsmaterialen elke 30-50 jaar moeten vervangen. Een dak dat drie keer zo lang meegaat als de concurrentie veel beter is voor het milieu. De dakbedekking van asfaltrollen zal naar verwachting maximaal 5 tot 10 jaar meegaan.

Het verkrijgen van de maximale levensduur van de dakbedekking is eigenlijk gewoon een kwestie van het uit de buurt houden van vuil en snel eventuele lekke banden of schade verhelpen. Van composiet asfaltshingles kan worden verwacht dat ze 15 tot 40 jaar meegaan, afhankelijk van de kwaliteit van de gekozen materialen. Sommige kiezeldaken kunnen zelfs 50 jaar meegaan. De meeste fabrikanten van dakspanen bieden een scala aan producten in verschillende gewichten en verschillende levensverwachtingen.

Fabrikanten zoals Owens Corning, GAF of Certainteed komen met dienovereenkomstig hoogwaardige garanties die een halve eeuw duwen. Dakpannen van kleipannen gaan routinematig 100 jaar of langer mee als ze goed worden onderhouden. Het nadeel van tegeldaken is geen verval, zoals bij houtschudden of gordelroos, noch het langzaam afstoten van minerale korrels, zoals bij composiet gordelroos. Kraken is eerder wat pannendaken kan verdoemen.

Dit is een dak dat gemakkelijk 100 jaar meegaat of nog veel meer. Er zijn nog leistenen daken in bedrijf die letterlijk honderden jaren oud zijn. Om dit soort levensduur te bereiken, vervangt u onmiddellijk alle gebroken leisteen tegels die u ziet. Zorg ervoor dat alle flitsen correct zijn geïnstalleerd en in goede staat verkeren.

Wanneer uw koperen flitser zwart is geworden, is het tijd om deze te vervangen. Dat zijn echter de enige kosten die ooit zijn gemaakt. Behalve onderhoud en reparaties, die aanzienlijk kunnen zijn, hoeft een goed gebouwd leisteen dak 100 jaar of langer niet te worden vervangen. Dus, zo hoog als de kosten van een leisteen dak om te installeren, het is redelijk wanneer de kosten gedurende vele decennia worden afgeschreven,.

Het meest duurzame dakbedekkingsmateriaal is 50 jaar premium architecturale gordelroos voor het geld. Architecturale gordelroos is goed geschikt voor alle ruimtes en gaan 30 tot 50 jaar mee. Andere duurzame dakbedekkingsmaterialen zijn onder meer metaal, betontegels, houtschudding of leisteentegels. Sommige dakbedekkingsmaterialen zijn niet goed geschikt voor alle ruimtes of hebben hogere installatiekosten.

Sinds 1990 levert het team van Bill Ragan Roofing hoogwaardige dakvervangingen aan duizenden huiseigenaren in Nashville en omliggende gebieden in Middle Tennessee. Gebruikt voor relatief vlakke plaatsen, zoals schuine schuurdaken, wordt roldakbedekking geïnstalleerd door stroken in de lengte over het dak te leggen in overlappende banen. Het trimmen van bomen en het verwijderen van andere mogelijke oorzaken van schade aan het pannendak kan helpen de levensduur van daken van klei of cementpannen te verlengen. Als je het budget hebt, is een composiet shingle dak een geweldig en duurzaam dakbedekkingsmateriaal waardoor je huis zich onderscheidt van de rest in de buurt.

Normaal gesproken gebruikt op daken die plat of met een zeer lichte helling zijn, is een BUR-dak brandwerend en goedkoop, hoewel het proces van het installeren van het dak stinkt. Een bebouwd dak (BUR) is een gelaagd dak dat wordt gecreëerd door afwisselende lagen dakleer en waterdichte materialen zoals glasvezel en hete teer (bitumen). Een ervaren dakbedekkingsaannemer kan ook de voor- en nadelen van verschillende dakbedekkingsmaterialen uitleggen en welke het meest geschikt zijn voor uw huis- en klimaatomstandigheden. Dit dak is gemaakt van grote stalen panelen die op het dakterras zijn gelegd, waarbij de naden overlappen in verhoogde ribbels die verticaal langs de dakhelling lopen.

Dakbedekkingsafval van het leisteen dak is goed voor meer dan 5 procent van het totale afval dat elk jaar naar stortplaatsen in het hele land wordt gestuurd. Naarmate de vraag naar duurzamere en milieuvriendelijkere dakbedekkingsmaterialen stijgt, heeft metalen dakbedekking de oproep beantwoord. Al meer dan 30 jaar helpt het team van Bill Ragan Roofing huiseigenaren zoals jij het perfecte dakbedekkingsmateriaal te vinden dat geschikt is voor hun vervanging. Huiseigenaren die een dakvervanging nodig hebben, hebben tegenwoordig meerdere dakbedekkingsmaterialen beschikbaar met verschillende levensduur.

Asfaltroldakbedekking wordt normaal gesproken geïnstalleerd op daken met een relatief vlakke piek, dus een huis van 2.000 vierkante meter heeft zeer dicht bij 2.000 vierkante meter dakoppervlakte. Functionele dakbedekkingsalternatieven zoals groene daken en dakspanen op zonne-energie behoren tot de duurste soorten. .