Wat zijn de ideale daktypes in de Filippijnen en waarom?

Je hebt veel opties als het gaat om dakbedekkingsmaterialen, maar een van de beste is metaal. Vooral in een land met extreme weersomstandigheden zoals de Filippijnen, zijn metalen daken geweldig voor huizen omdat ze bekend staan als duurzaam en tegelijkertijd betaalbaarder dan andere materialen, zoals pannendaken. Asfaltshingles worden vaak gebruikt in huizen in landelijke stijl, omdat ze zeer zuinig zijn. Ze zijn duurzaam, eenvoudig te installeren en kunnen worden geleverd met een grote verscheidenheid aan kleuren.

De stijl kan ook werken met tal van architecturale ontwerpen, vooral traditionele huizen in de voorsteden. Dit is misschien wel het meest voorkomende dakbedekkingsmateriaal dat in de Filippijnen wordt gebruikt. De meest populaire van allemaal is aluminium of gegalvaniseerd ijzer (yero), ook bekend als GI-platen. Als er één voordeel is dat metaal heeft ten opzichte van andere, is het de levensverwachting.

Het is bestand tegen de elementen en is bestand tegen slijtage tussen 40 en 80 jaar. Esthetisch gezien hebben metalen daken geleden, maar worden steeds beter ontworpen. Ze kunnen zelfs worden gevormd om eruit te zien als andere dakbedekkingsmaterialen. Een ander voordeel dat ze hebben, is dat ze ook onderhoudsarm zijn, wat de aantrekkingskracht op nieuwe huizenkopers kan vergroten.

Bouwvakkers gebruiken meestal afdichtmiddel om gaten te dichten om lekken tijdens regenachtig weer te voorkomen. Volgens DN Steel zijn Piano %26 Stonewood Metal Shingles ideaal voor uw huis, vakantiehuizen en resorts. Deze materialen worden expliciet geproduceerd met steenslag die bescherming bieden tegen weersinvloeden op uw dak. De drie meest voorkomende soorten dakbedekking voor traditionele woonhuizen in de Filippijnen zijn asfalt, hout (ceder) en metaal.

De Filippijnse dakbedekkingsmarkt is gesegmenteerd per producttype en eindgebruikersindustrie. Per producttype is de markt gesegmenteerd in asfaltshingles, dakpannen, metalen dakbedekking en andere productsoorten. Per eindgebruikersindustrie is de markt gesegmenteerd in residentiële en niet-residentiële. Voor elk segment zijn de marktomvang en prognoses gedaan op basis van volume (duizend vierkante meter).

Daksystemen zijn zeer gestandaardiseerd geworden in de Filippijnen. Wat we hier beschrijven, is het daksysteem dat op de meeste huizen voorkomt, behalve de zeer high-end, zoals echte kleitegels of cementtegels, een paar asfaltkiezeldaken en de Nipa- of plaatstalen daken van het gewone „bahay - native house”. Hij legt uit dat in de Filippijnen voorgelakte metalen dakbedekking met lange overspanning gemaakt van GI-platen de meeste voorkeur hebben. Andere metalen zoals aluminium, tin en koper kunnen ook worden gebruikt om voorgelakte dakplaten met lange overspanning te produceren, zij het duurder.

Algemene minimumnormen voor dakhellingen De minimale dakhelling die door code is toegestaan voor elk type dak is -in-12 (0,60 graden), alleen van toepassing op daksystemen met kolenteer. Ten slotte, 0,6 mm en 0,7 mm lange dakdikte indien niet verkrijgbaar bij de fabrikant van longspan dakbedekkingen die Bob gebruikte. Deze materialen presteren aanzienlijk beter dan andere natuurlijke producten zoals houtschudders of vervaardigde dakbedekkingsmaterialen, waaronder asfaltshingles en metalen dakbedekking. Als gevolg hiervan zijn zwarte daken of „warme daken” in noordelijke gebieden de beste dakkleur voor kosteneffectiviteit en milieuvriendelijkheid.

Luxe asfaltshingles is een ander geweldig dakbedekkingsalternatief dat is ontworpen om natuurlijke leisteen- en cederschuddaken te repliceren voor een fractie van de prijs. Vanwege het pandemische scenario stonden de bouwwerkzaamheden tijdelijk stil, wat leidde tot een afname van de vraag op de dakbedekkingsmarkt tijdens de door de overheid opgelegde lockdown. Sommige houten daken zouden ook regelmatige behandelingen vereisen met conserveermiddelen en fungiciden om te voorkomen dat het dak uitdroogt, kromtrekt, barst en meeldauw aantrekt. Het eenvoudigste deel kan zijn dat veel van het ontwikkelingswerk nu onder het dak kan worden gedaan in plaats van de recente zon.

Een asfaltdak is een daksysteem dat voornamelijk bestaat uit asfaltshingles en andere asfaltdakbedekkingscomponenten. Als u een dak wilt dat bestand is tegen extreme weersomstandigheden, weinig onderhoud, lichtgewicht en betaalbare, metalen daken zijn de beste keuze voor u. Als u van plan bent een huis te bouwen of uw dak te vervangen door iets beters, zijn hier vijf van de gebruikelijke materialen die worden gebruikt in dakbedekking. Verschillende dakbedekkingsmaterialen die lokaal beschikbaar zijn, zijn de voorgelakte metalen dakbedekking met lange overspanning, gegolfde GI (gegalvaniseerd ijzer) platen, klei of keramische dakpannen, vezelcementshingles, asfalt en houten shingles.

De gordingen ondersteunen de stalen dakbedekking met lange overspanning, maar voordat het dak zelf wordt aangebracht, wordt een metalen „facia” frame rond de omtrek van het dak geïnstalleerd. Weten welk daktype het beste voor u werkt, afhankelijk van uw locatie en de algemene weersomstandigheden, zou op de lange termijn zeer nuttig zijn. .