Welk type dakbedekking is het goedkoopst?

Asfaltshingles Dat is niet voor niets. Asfalt is het goedkoopste van alle dakbedekkingsmaterialen op de markt en gaat tussen de 15 en 30 jaar mee. Dit is de beste optie voor huiseigenaren die te maken hebben met budgettaire beperkingen. Het is ook overal verkrijgbaar en wordt geleverd in verschillende kleuren.

Houten gordelroos en shakes gaan langer mee dan asfaltshingles (30-50 jaar), zorgen voor een betere isolatie en hebben een klassieke uitstraling. Metalen dakbedekking is een klassiek Amerikaans dakbedekkingsmateriaal en ziet er stijlvol uit. De prijs van metalen daken varieert sterk. Aan de lage kant zijn metalen daken iets duurder dan asfalt en gaan ze veel langer mee.

Aan de hoge kant kunnen ze meerdere keren zoveel kosten. Aluminium en gegalvaniseerd metaal behoren tot de goedkoopste metalen dakbedekkingsopties. Zink en koper behoren tot de duurste. Leisteen is een natuurlijk materiaal, een van de oudste dakbedekkingsmaterialen, en het meest duurzaam.

Het is ook een van de duurste. Een dak in leisteen kan echter 75-150 jaar meegaan, waardoor het op de lange termijn goedkoper is. Zonneglas combineert de elektriciteitsopwekkingscapaciteit van zonnepanelen met een hoge energie-efficiëntie, een uitstekende hagelwaarde en een levenslange garantie. Asfaltshingles gaan ongeveer 15-30 jaar mee.

Ze zijn verreweg het populairste dakbedekkingsmateriaal vanwege hun kosteneffectiviteit. Dit dakbedekkingsmateriaal moet tussen de 30 en 50 jaar meegaan. Houtshingles zijn meestal gemaakt van brandwerend hout zoals ceder of redwood. Als het gaat om energie-efficiëntie, is hout een natuurlijke isolator, houten dakspanen zijn van nature ongeveer twee keer zo efficiënt als asfaltshingles.

En omdat ze 100% natuurlijk zijn, zijn asfaltshingles een van de meest duurzame dakbedekkingsmaterialen op de markt. Metalen dakbedekkingsmaterialen gaan ongeveer 30-50 jaar mee. Gemaakt van staal, koper, zinklegering of aluminium, metalen daken zijn iets duurder dan hun asfalt- en houten tegenhangers. Dat gezegd hebbende, zijn ze aanzienlijk duurzamer.

Niet alleen zijn de meeste metalen daken gemaakt van gerecyclede materialen, veel zijn ook zelf 100% recyclebaar. Een dak gemaakt van leisteen kan wel 75-150 jaar meegaan. Een van de oudste dakbedekkingsmaterialen, leisteen is ook een van de duurste. Leisteen is een van de duurste materialen omdat het het grootste deel van een eeuw meegaat, en als het dak goed is gebouwd, meer dan 150 jaar.

Daarom is leisteen een ongelooflijk duurzaam dakbedekkingsmateriaal. Dakbedekkingsafval (met name asfaltafval) is goed voor 3% van al het afval op stortplaatsen. Dit komt omdat huiseigenaren de meeste dakbedekkingsmaterialen elke 30-50 jaar moeten vervangen. Een dak dat drie keer zo lang meegaat als de concurrentie veel beter is voor het milieu.

De vraag naar dakbedekking is het afgelopen jaar gegroeid. En als gevolg daarvan verhogen fabrikanten de materiaalprijzen. De prijzen zijn dit jaar met 5% tot 10% gestegen en veel delen van het land ervaren lange levertijden. Als u een dakproject plant, raden we u aan om zo vroeg mogelijk in het seizoen te beginnen, u voor te bereiden op mogelijke prijsschommelingen en extra tijd te geven om materialen te bestellen.

Het materiaal dat u kiest voor uw nieuwe dak is de grootste factor in uw uiteindelijke kosten, maar vergeet niet rekening te houden met de verwachte levensduur. U kunt op de lange termijn geld besparen door nu te kiezen voor een duurdere optie. Bijvoorbeeld de kosten van een metaal vs. Asfaltdak kan worden verzacht door de extra 20 jaar dat het naar schatting meegaat.

Er zijn hoogwaardige asfaltproducten die de prijs van standaard metalen daken overtreffen en er zijn ook goedkope metalen daken die dicht bij de prijs van asfalt lopen. Voor het grootste deel zal metaal echter duurder zijn dan asfalt. De terrasplanken zijn mogelijk niet in staat om het gewicht te dragen Vervangingskosten voor stacaravans Vanwege de helling van uw dak en eventuele uitsteeksels die zich buiten uw muren uitstrekken, komt de grootte van uw dak meestal niet overeen met de voetafdruk van uw huis. Gebruik onze dakcalculator om eenvoudig te bepalen hoe groot uw dak is.

Asfaltdaken kosten in de meeste gevallen ook minder om te installeren, omdat asfaltdakshingles heel gemakkelijk zijn om mee te werken en geschikt zijn voor daken van zowat elke helling. Echter, asfaltshingles zijn meestal niet geschikt voor een plat dak. Asfaltshingles zijn niet altijd de beste optie als u een langlevend dak wilt. Dit komt omdat asfaltshingles, vergeleken met elke andere optie op deze lijst, de kortste totale levensduur hebben.

Met goed onderhoud kunt u 30 jaar uit een asfaltdak halen, maar de gemiddelde levensduur van een asfaltdak is meestal dichter bij 15-20 jaar. Asfaltshingles zijn ook niet erg dicht en ze absorberen de stralen van de zon, wat betekent dat ze een lagere energie-efficiëntie hebben in vergelijking met sommige van de andere opties op onze lijst, zoals een stalen dak of pannendaken gemaakt van leisteen of terracotta. Aan de positieve kant zijn asfaltshingles echter eenvoudig te verwijderen als u zonnepanelen op uw dak wilt installeren. Een van de beste dingen van metalen dakbedekking is dat het relatief onderhoudsvrij is.

Naast het schrobben van het dak elk jaar of zo om algen en ander vuil en puin te verwijderen, hoeft u zich niet veel zorgen te maken over onderhoud. Meestal kunnen metalen daken 50 jaar of langer meegaan, waardoor ze een veel betere levensduur hebben dan vergelijkbare asfaltshingles. Betontegels hebben een aantal voordelen, waardoor het een goede dakbedekkingsoptie is voor mensen met een beperkt budget, maar liever asfaltshingles vermijden. Het heeft een langere levensduur - meestal in staat om 30-50 jaar te bereiken met de juiste zorg - en het vereist niet veel onderhoud.

Bovendien verwerkt betonnen tegels slecht weer, zoals harde wind en vuur, veel beter dan asfaltshingles. Vanwege het gewicht en de dichtheid is het ook effectief om warme lucht in huis te houden tijdens de koelere maanden en uw huis te isoleren van de hitte tijdens de zomer. Houten gordelroos wordt meestal gemaakt van ceder of redwood, en zijn verkrijgbaar als zowel gordelroos als „shakes”. Als u op zoek bent naar een natuurlijke, rustieke uitstraling voor uw huis, zijn houten dakspanen misschien iets voor u.

Houtshingles hebben meestal een levensduur van ongeveer 30 jaar, hoewel sommige hoogwaardige opties met de juiste zorg meer dan 50 jaar meegaan. Na verloop van tijd hebben de gordelroos de neiging om te slijten tot een zilvergrijze kleur en ontwikkelen ze een uniek patina dat best aantrekkelijk is. Hoewel het goed bestand is tegen wind, zijn houten gordelroos niet brandwerend, tenzij ze speciaal zijn behandeld met een vlamvertrager. Ze hebben ook regelmatig onderhoud nodig om ze in goede staat te houden.

U zult vuil regelmatig moeten opruimen en bladafval moeten verwijderen - anders kunnen hoge vochtniveaus rot in de gordelroos stimuleren, ondanks de natuurlijke rotbestendigheid van ceder en redwood. Leisteen is ook het langstlevende dakbedekkingsmateriaal op de markt. Het is niet ongehoord dat leistenen daken tussen de 100-150 jaar meegaan, met de juiste installatie en zorg. Leisteen heeft ook een echt unieke uitstraling, met een blauwgrijze kleur die met de leeftijd een uniek, aantrekkelijk patina ontwikkelt.

Asfaltshingles zijn het meest voorkomende dakbedekkingsmateriaal dat in de VS wordt gebruikt vanwege hun lagere kosten en installatiegemak. Ze zijn over het algemeen de meest betaalbare optie, hoewel de kosten sterk kunnen variëren, afhankelijk van het exacte type gordelroos dat wordt gebruikt. De meeste dakbedekkingsdiensten zijn het erover eens dat dakreparatie met asfaltshingles een van de. Gordelroos zijn stukken dakbedekkingsmaterialen die over het algemeen in platte rechthoekige vormen voorkomen.

Deze gordelroos wordt vanaf de onderkant van het dak naar boven gelegd door elkaar te overlappen en het hele dak te bedekken. Gordelroos is ook te vinden in vierkante, ronde en op maat gemaakte ontwerpen, kleuren en texturen indien nodig. Sommige gordelroos kan het ene uiteinde dikker hebben dan het andere om te helpen bij gelaagdheid op daken. Omdat dakspanen door fabrikanten in bulk worden gebouwd, zijn ze de meest betaalbare dakbedekkingsstijl die er is.

Hoewel asfalt het goedkoopste dakbedekkingsmateriaal is, zijn er 3 verschillende soorten asfaltshingles die in prijs variëren en van invloed zijn op hoeveel u uitgeeft aan uw dakvervanging. Volgens Owens Corning, „Dakbedekkingsonderlaag is wat ligt tussen de dakspanen en de dakbedekking, of dakdek, dat meestal multiplex of OSB is. Dakbedekking met leisteen is een van de zwaarste en duurste dakbedekkingen op de markt, maar het is een uitstekende optie. Rubberen dakbedekking wordt geleverd op rollen of als dakspanen die vrij gemakkelijk over het dak van een huis kunnen worden geïnstalleerd.

Asfaltdakspanen worden beschouwd als het meest populaire en kosteneffectieve dakbedekkingsmateriaal onder huiseigenaren die met een beperkt budget werken. Zonnedaken zijn het modernste daktype dat is geïnstalleerd, zoals de naam al doet vermoeden, om zonnewarmte te absorberen en elektriciteit op te wekken om uw huis van stroom te voorzien. De waarheid is dat uw dakvervanging een investering zal zijn, ongeacht het dakbedekkingsmateriaal dat u kiest. Maar als u op zoek bent naar het meest kosteneffectieve dakbedekkingsmateriaal, gaat u waarschijnlijk voor een 3-tab of dimensionale shingle voor het vervangen van uw asfaltdak.

Vraag dan om een gratis schatting en kijk hoe u Roof Maxx kunt gebruiken om de levensduur van uw gordelroos drastisch te verlengen en u geld te besparen op een dakvervanging. Voorbeelden van dakhellingen zijn motorkapdaken, die dubbele hellingen hebben die onder verschillende hoeken hellend zijn, zadeldaken, piekdaken en gemakkelijk te herkennen zijn aan hun driehoekige contouren. Het team van Bill Ragan Roofing heeft huiseigenaren in de omgeving van Nashville met trots geholpen om een dak van hoge kwaliteit te krijgen dat bij hun budget past. Daktypen kunnen worden gecategoriseerd op basis van de materialen die worden gebruikt om het dak te bouwen, de vorm en stijl van de materialen waarin ze zijn neergelegd, en het frame of structurele ontwerp van het dak.

Dakhelling - uw dakbudget wordt sterk beïnvloed door de vorm en het ontwerp van de structurele lay-out. .