Welk type dakmateriaal is het beste?

Relatief lichtgewicht, goedkoop en eenvoudig te installeren, asfaltshingles zijn de beste keuze voor de meeste huizen. Ze worden geleverd in platen die op een dak zijn gelaagd om de illusie te wekken van duurdere enkele gordelroos, zoals ceder en leisteen, die één shingle tegelijk zijn geïnstalleerd. Asfaltroldakbedekking is gemaakt van grote rollen van hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt in asfaltshingles. Gebruikt voor relatief vlakke plaatsen, zoals schuine schuurdaken, wordt roldakbedekking geïnstalleerd door stroken in de lengte over het dak te leggen in overlappende banen.

De dakbedekking van asfaltrollen zal naar verwachting maximaal 5 tot 10 jaar meegaan. Het verkrijgen van de maximale levensduur van de dakbedekking is eigenlijk gewoon een kwestie van het uit de buurt houden van vuil en snel eventuele lekke banden of schade verhelpen. Asfaltroldakbedekking wordt normaal gesproken geïnstalleerd op daken met een relatief vlakke piek, dus een huis van 2.000 vierkante meter heeft zeer dicht bij 2.000 vierkante meter dakoppervlakte. Van composiet asfaltshingles kan worden verwacht dat ze 15 tot 40 jaar meegaan, afhankelijk van de kwaliteit van de gekozen materialen.

Sommige kiezeldaken kunnen zelfs 50 jaar meegaan. De meeste fabrikanten van dakspanen bieden een scala aan producten in verschillende gewichten en verschillende levensverwachtingen. Fabrikanten zoals Owens Corning, GAF of Certainteed komen met dienovereenkomstig hoogwaardige garanties die een halve eeuw duwen. Houten dakspanen zijn gemaakt van dunne, wigvormige stukken natuurlijk hout, zoals ceder of gele den, die zijn gezaagd uit boomstammen.

Ze zorgen voor een uiterst aantrekkelijk dak, maar zijn lastig te installeren en niet geschikt voor de meeste doe-het-zelvers. Houd er rekening mee dat de toenemende brandgevaren in sommige regio's wettelijke beperkingen hebben veroorzaakt op het gebruik van houten dakbedekkingsmaterialen. Ze zijn geen goede keuze op elke locatie waar seizoensgebonden natuurbrandgevaren zijn. Houten shingle daken zijn gemiddeld ongeveer 25 tot 30 jaar lang, hoewel soms een langere levensduur wordt bereikt op locaties waar het dak milde omstandigheden ervaart en vrij blijft van puin.

Zorgvuldig onderhouden houten dakspanen kunnen 50 jaar meegaan. Om de levensduur van een houten shingle dak te verlengen, moet u gespleten en gebarsten dakspanen onmiddellijk vervangen en het dak mosvrij houden. Houtshakes zijn een dikker materiaal dan houten gordelroos, en er kan worden verwacht dat ze beter bestand zijn dan houten gordelroos tegen weer en UV-stralen. Ze zijn niet geschikt voor de meeste doe-het-zelvers om te installeren, waarvoor professionele installatie vereist is.

Net als houtshingles kunnen shakes beperkt zijn in regio's waar bosbranden een bekend gevaar vormen. Zowel de materialen als de installatie zijn duurder voor shakes dan voor houten gordelroos. Je kunt er meestal op rekenen dat shakes ongeveer 50 procent duurder zijn dan gordelroos. Dakpannen van kleipannen gaan routinematig 100 jaar of langer mee als ze goed worden onderhouden.

Het nadeel van tegeldaken is geen verval, zoals bij houtschudden of gordelroos, noch het langzaam afstoten van minerale korrels, zoals bij composiet gordelroos. Kraken is eerder wat pannendaken kan verdoemen. Dit is een dak dat gemakkelijk 100 jaar meegaat of nog veel meer. Er zijn nog leistenen daken in bedrijf die letterlijk honderden jaren oud zijn.

Om dit soort levensduur te bereiken, vervangt u onmiddellijk alle gebroken leisteen tegels die u ziet. Zorg ervoor dat alle flitsen correct zijn geïnstalleerd en in goede staat verkeren. Wanneer uw koperen flitser zwart is geworden, is het tijd om deze te vervangen. Dat zijn echter de enige kosten die ooit zijn gemaakt.

Behalve onderhoud en reparaties, die aanzienlijk kunnen zijn, hoeft een goed gebouwd leisteen dak 100 jaar of langer niet te worden vervangen. Dus, zo hoog als de kosten van een leisteen dak om te installeren, het is redelijk wanneer de kosten gedurende vele decennia worden afgeschreven,. Asfalt 3-tab gordelroos is met reden het meest populaire type dak op de markt. Ze zijn het meest betaalbare dakbedekkingsmateriaal.

En ze zijn er in een grote verscheidenheid aan looks en kleuren. Hoewel het niet zo gebruikelijk is als asfalt, wordt metalen dakbedekking met staande naad steeds populairder in de dakbedekkingsindustrie. Composiet dakbedekking is de meest populaire van alle dakbedekkingsmaterialen, te vinden op meer dan 80 procent van alle huizen. Al meer dan 30 jaar helpt het team van Bill Ragan Roofing huiseigenaren bij het vinden van het juiste dakbedekkingsmateriaal voor hun dakvervanging.

Je zou denken dat leisteen dakbedekking ook deze plek zou innemen, maar leisteen dakbedekking is niet geschikt voor sommige omgevingen. Het metalen dak met staande naad heeft verborgen bevestigingen, waardoor het duurzamer en weerbestendig is dan een metalen dak met zichtbare sluiting. Het trimmen van bomen en het verwijderen van andere mogelijke oorzaken van schade aan het pannendak kan helpen de levensduur van daken van klei of cementpannen te verlengen. Hoewel je het als een volledig daksysteem kunt krijgen, voegen huiseigenaren ook een metalen dakaccent met staande naad toe aan hun asfaltdakvervanging voor een overdekte veranda, dakkapellen, platte dakfacetten en meer.

Een leisteen dak is een premium daksysteem dat voornamelijk bestaat uit natuurlijke leisteen tegels en andere dakbedekkingsmaterialen van leisteen. Je hebt misschien meer dan eens een dak in leisteen gezien omdat het een zeer populair dakbedekkingsmateriaal is tussen historische gebouwen. De betere route is om schattingen op te vragen van verschillende erkende en verzekerde dakaannemers die gespecialiseerd zijn in het type dak dat u wilt. Nu we de daktypen hebben behandeld, laten we eens kijken naar enkele meer gespecialiseerde dakoverwegingen - te beginnen met het meest voorkomende daktype.

Bovendien zijn de meeste metalen daksystemen milieuvriendelijk, zeer recyclebaar en gaan ze langer mee dan asfaltdaken. Een steeds populairder type dakbedekking, vooral in gebieden die vatbaar zijn voor natuurbrandgevaar, metalen daken met staande naad zijn gemaakt van grote stalen panelen die op het dakterras zijn gelegd, waarbij de naden overlappen in verhoogde ruggen die verticaal langs de dakhelling lopen. Als u in de dakbedekkingsindustrie werkt, kunt u misschien het verschil zien tussen de composiet dakspanen en het dakbedekkingsmateriaal dat het nabootst. Sinds 1990 heeft het team van Bill Ragan Roofing de inwoners van Nashville geholpen het perfecte dak voor hen te vinden.

Er zijn dus enkele goede zonne-reflecterende dakbedekkingsopties voor schuine daken beschikbaar in beide, asfaltshingles en metalen dakbedekking. .