Wat is het sterkste dakontwerp?

Als het gaat om windbestendigheid, is vorm belangrijk. Luchtdynamica kan het verschil betekenen tussen een dak dat de volle dupe wordt van harde wind of het minimaliseren van impact. Het meest orkaanbestendige dak dat ingenieurs hebben ontwikkeld, heeft een zeshoek- of achthoekige vorm. Als een zeshoek of achthoek je geest niet aanspreekt, kies dan voor een heupdak met 4 hellingen.

Meerdere hellingen presteren beter in situaties met harde wind. Mansardedaken kosten meer dan typische daken vanwege de versieringen en details die erin zitten. De toegevoegde ruimte en het karakter kunnen echter de extra kosten van de initiële constructie ruimschoots goedmaken. De Gambrel gebruikt slechts twee dakbalken, samen met inzetstukken.

Omdat de constructie vrij eenvoudig is en er minder materialen nodig zijn, helpt dit om de kosten van een dak laag te houden. Gambrel-daken moeten ook goed worden gebouwd, waterdicht worden gemaakt aan de ruggen en regelmatig worden onderhouden. Het is een goed idee om elk jaar een Gambrel-dak te laten inspecteren om te controleren op schade door stormen, hevige regenval of sneeuw. Platte daken zijn gemakkelijker te bouwen dan schuine daken en vereisen minder bouwmaterialen, waardoor de kosten laag blijven.

Een vlinder is een V-vormig dak dat is opgebouwd uit twee tandemstukken die aan de buitenkant naar boven zijn gebogen. Het middengedeelte is naar beneden gebogen, waar de twee stukken samenkomen in een vallei. Het algemene effect is van de vleugels van een vlinder tijdens de vlucht. Het vlinderdak is populair voor moderne, milieuvriendelijke en tropische huisontwerpen.

Als je eenmaal je keuzes hebt beperkt, overweeg dan je behoeften. Heb je extra ruimte nodig of wil je liever een milieuvriendelijk huis bouwen? Bepaal ten slotte de stijl. Houd rekening met deze belangrijke factoren en je hebt het dak en huis van je dromen. Dus ik denk dat mijn belangrijkste vraag is of er voor- en nadelen zijn aan dakbedekkingsmaterialen op basis van de dakhelling? Nogmaals, vanuit een technisch en praktisch perspectief is je denken logisch.

Uiteindelijk moeten de architect en de bouwer hun mening kunnen geven over haalbaarheid, uitvoerbaarheid en herverkoopbaarheid van deze nieuwe woonopbouw. Herverkoopbaarheid en wenselijkheid kunnen hier al dan niet een belangrijk aandachtspunt zijn, aangezien u al dan niet plannen heeft om dit onroerend goed in de toekomst te verkopen. Twee centimeter isolatie zou waarschijnlijk een overkill zijn, zoals een halve inch zal doen voor PVC, aangezien een zonne-reflecterend daksysteem echt is wat hier nodig is. Leuke beschrijvingen, maar voor degenen onder ons die de taal van de woningbouw nauwelijks kennen, zouden een paar foto's of tekeningen hier en daar perfect zijn.

Ja, elke keer dat u architecturale elementen aan een dak toevoegt, of het nu pieken, heupen, torens, dakkapellen en valleien zijn, zullen de framing-kosten voor het bouwen van het dak stijgen. Uw kosten voor dakbedekking zullen ook toenemen, afhankelijk van de dakvorm en de algehele moeilijkheid (hoe opgesneden een dak is), de toegankelijkheid van pieken van het dak, eindmuren, schoorstenen, dakramen en andere vereisten voor dakflitsen. Hoe groter en complexer de dakvorm is, hoe hoger de totale kosten die u kunt verwachten voor materialen en arbeid. Dat gezegd hebbende, het ontwerpen van een dak dat past bij de stijl, locatie en buurt van uw huis, is uiteindelijk de sleutel tot een mooi uitziend huis dat zijn waarde goed zal behouden in een bepaald gebied.

Alle bouwkosten moeten dus door de lens van het hele huis worden bekeken en hoe goed een bepaalde dakstijl zal werken voor het type huis, het klimaat en de woonwijk waarin u zich bevindt. Bedankt voor de beschrijving van alle verschillende soorten daken. Ik heb een plat dak op mijn huis. Ik ben het ermee eens dat ze de buitenleefruimte kunnen vergroten met een plat dakterras.

Hopelijk is het er een die ik kan overwegen voor mijn volgende huis. Een dak met meerdere hellingen, zoals heupdaken, met vier hellingen, zal veel beter presteren onder windkrachten dan een zadeldak, dat slechts twee hellingen heeft. Hoewel zadeldaken vaker voorkomen omdat ze betaalbaarder zijn, zijn heupdaken met betrekking tot wind- en orkaanbestendigheid de betere optie. De beste resultaten worden behaald met een dak van 30 graden.

Dakontwerpen met een centrale as die de dakrand verbindt met de interne ruimte die het grootste depressiegebied wordt, helpen het lifteffect van krachtige harde wind in evenwicht te brengen. Omdat dit een volledig vlak oppervlak is, kunnen objecten zoals verwarmings- en koelsystemen probleemloos op het dak worden geplaatst - een gangbare praktijk bij commerciële dakbedekking. Dat gezegd hebbende, kan het probleem van snel vallende sneeuw eenvoudig worden opgelost met strategisch geplaatste sneeuwbeschermers die speciaal zijn ontworpen voor een metalen dak. Het kan worden gezien als een zadeldak met schilduiteinden (afgebroken met de punten naar beneden draaien).

Bij het bouwen van een nieuw huis of het achteraf inbouwen van een bestaand huis, kan het kiezen van het juiste type dakvorm en -stijl moeilijker zijn dan de meeste mensen beseffen. De beste dakvorm voor een gebied met hoge wind zou een heupdak met verstevigingsbanden zijn, maar een heupdak is over het algemeen duurder om te bouwen dan een traditioneel zadeldak, een gemeenschappelijk dak voor schuren. De vallei in het midden van het vlinderdak maakt het mogelijk regenwater op te vangen, waardoor het gunstig is voor gebieden met hoge droogte. Zowel metalen daken met staande naad als architecturale dakspanen ontworpen voor gebieden met veel wind zouden werken, op voorwaarde dat ze correct zijn geïnstalleerd.

Het driehoekige gedeelte kan open worden gelaten voor een open zadeldak, of het kan worden ingesloten voor een zadeldak in dozen. Het beste dakmateriaal voor Florida is niet het enige waar je aan moet denken als je ervoor zorgt dat je dak orkanen bestendig is. Bescherm dakventilatieopeningen, ventilatieopeningen en andere secundaire systemen ook tegen opheffing om kwetsbaarheden voor uw dak en huis te voorkomen. Dus zelfs een halve inch isolatie die over het dakterras is geïnstalleerd, in combinatie met een energiezuinig en zonne-reflecterend PVC-membraan, zal het lukken.

.