Welk type dak is het beste dak?

Asfaltdakshingles Relatief lichtgewicht, goedkoop en eenvoudig te installeren, asfaltshingles zijn de beste keuze voor de meeste huizen. Ze worden geleverd in platen die op een dak zijn gelaagd om de illusie te wekken van duurdere enkele gordelroos, zoals ceder en leisteen, die één shingle tegelijk zijn geïnstalleerd. Mogelijk gebruikt u een niet-ondersteunde of verouderde browser. Gebruik voor de best mogelijke ervaring de nieuwste versie van Chrome, Firefox, Safari of Microsoft Edge om deze website te bekijken.

Kies asfaltshingles omdat ze van de gemakkelijkst te vinden, meest betaalbare en veelzijdige dakbedekkingen zijn. De meest duurzame soorten dakbedekking zijn leisteen en kleitegels, maar ze zijn duurder dan materialen zoals metaal of hout. Functionele dakbedekkingsalternatieven zoals groene daken en dakspanen op zonne-energie behoren tot de duurste soorten. Het vervangen van een oud dak is een van de beste en meest winstgevende manieren om in een huis te investeren.

Kies het type dak dat past bij uw huis, klimaat en budget en zorg ervoor dat als u een nieuw dak installeert, de juiste dakaannemer voor u vindt. Fabrikanten mengen glasvezel, asfalt en mineraal composiet om verschillende kleuren te creëren, zoals grijs, bruin, rood, groen of blauw. Hun kleur zal echter na verloop van tijd vervagen als gevolg van blootstelling aan de zon. De kleur en kwaliteit zien er anders uit, afhankelijk van of u kiest voor architecturale of drie-tabbladen gordelroos.

Architecturale asfaltshingles zijn individuele tegels die dikker zijn dan drie lipjes om een gelaagde, duurzame textuur op uw dak te creëren. Het materiaal van hogere kwaliteit en de langere installatie maken architecturale gordelroos duurder. Ze kunnen echter 15 tot 30 jaar meegaan en zijn weerbestendiger. Asfaltshingles met drie lipjes zijn dunner en gesneden om eruit te zien als drie gordelroos.

Dit zorgt voor een snellere installatie en creëert een uniform, steenachtig patroon. Ze zijn gevoelig voor harde wind en gaan over het algemeen 7 tot 15 jaar mee. Dit zijn meestal de meest betaalbare dakoptie. Wist je dat? De blauwgrijze daken van Parijs krijgen hun kleur van zinkpanelen die voor het eerst werden geïnstalleerd in de jaren 1830.

Houten dakbedekking past goed bij charmante huisjes in Cape Cod, gezellige huizen in Craftsman en Tudor-stijl. Ze beginnen met de leeftijd zandbruin en zilver. Houten daken kunnen 50 jaar meegaan in droge klimaten, maar moeten worden behandeld in brandgevoelige gebieden zoals Californië. Natte klimaten, zoals de oostkust, gaan sneller door houten dakbedekking door waterschade.

Selecteer een staat om aan de slag te gaan met uw vrijblijvende, gratis schatting Hoewel duur om te installeren en te repareren, kleitegels gaan langer mee dan bijna alle andere soorten dakbedekking. Het is gebruikelijk in plaatsen als Zuid-Californië en Florida, omdat dakbedekking van klei perfect is voor warme klimaten, wind tot 150 mijl per uur kan verdragen en ongelooflijk brandwerend is. U kunt kiezen uit natuurlijke, gewonnen leisteen of synthetische alternatieven zoals vezelcement, leisteen of bitumineuze stijlen. Synthetische leisteen is veel betaalbaarder en heeft veel van dezelfde voordelen als natuurlijk.

Als je eenmaal de waarheid over groene dakbedekking kent, staat het misschien bovenaan je lijst. Meestal is een van de meest betaalbare soorten dakbedekking, gerolde dakbedekking behoorlijk populair bij huiseigenaren en bouwers met een beperkt budget. Alle installatiematerialen zijn betaalbaar en de arbeid is ook kosteneffectief. Het beste voor daken met een lagere helling, dit gerolde materiaal kan gemakkelijk op zijn plaats worden gehamerd.

Het mag echter niet op platte daken worden gehamerd. Dit kan waterlekken veroorzaken. Rachel is een schrijver van huisverbetering en inhoudseditor. Ze is niet alleen een bijdragende schrijver bij Forbes, maar schrijft ook voor kleine bedrijven en creatieve bureaus.

Ze gebruikt haar expertise op het gebied van huisverbetering om huiseigenaren de kennis te geven die ze nodig hebben om hun huis in te richten en te verzorgen. Samantha is een redacteur die alle onderwerpen aan huis behandelt, waaronder huisverbetering en reparatie. Ze bewerkte inhoud voor huisreparatie en ontwerp op websites als The Spruce en HomeAdvisor. Ze heeft ook video's gehost over doe-het-zelftips en -oplossingen voor thuis en lanceerde meerdere beoordelingsborden voor huisverbetering bemand met erkende professionals.

Asfaltroldakbedekking is gemaakt van grote rollen van hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt in asfaltshingles. Gebruikt voor relatief vlakke plaatsen, zoals schuine schuurdaken, wordt roldakbedekking geïnstalleerd door stroken in de lengte over het dak te leggen in overlappende banen. De dakbedekking van asfaltrollen zal naar verwachting maximaal 5 tot 10 jaar meegaan. Het verkrijgen van de maximale levensduur van de dakbedekking is eigenlijk gewoon een kwestie van het uit de buurt houden van vuil en snel eventuele lekke banden of schade verhelpen.

Asfaltroldakbedekking wordt normaal gesproken geïnstalleerd op daken met een relatief vlakke piek, dus een huis van 2.000 vierkante meter heeft zeer dicht bij 2.000 vierkante meter dakoppervlakte. Van composiet asfaltshingles kan worden verwacht dat ze 15 tot 40 jaar meegaan, afhankelijk van de kwaliteit van de gekozen materialen. Sommige kiezeldaken kunnen zelfs 50 jaar meegaan. De meeste fabrikanten van dakspanen bieden een scala aan producten in verschillende gewichten en verschillende levensverwachtingen.

Fabrikanten zoals Owens Corning, GAF of Certainteed komen met dienovereenkomstig hoogwaardige garanties die een halve eeuw duwen. Houten dakspanen zijn gemaakt van dunne, wigvormige stukken natuurlijk hout, zoals ceder of gele den, die zijn gezaagd uit boomstammen. Ze zorgen voor een uiterst aantrekkelijk dak, maar zijn lastig te installeren en niet geschikt voor de meeste doe-het-zelvers. Houd er rekening mee dat de toenemende brandgevaren in sommige regio's wettelijke beperkingen hebben veroorzaakt op het gebruik van houten dakbedekkingsmaterialen.

Ze zijn geen goede keuze op elke locatie waar seizoensgebonden natuurbrandgevaren zijn. Houten shingle daken zijn gemiddeld ongeveer 25 tot 30 jaar lang, hoewel soms een langere levensduur wordt bereikt op locaties waar het dak milde omstandigheden ervaart en vrij blijft van puin. Zorgvuldig onderhouden houten dakspanen kunnen 50 jaar meegaan. Om de levensduur van een houten shingle dak te verlengen, moet u gespleten en gebarsten dakspanen onmiddellijk vervangen en het dak mosvrij houden.

Houtshakes zijn een dikker materiaal dan houten gordelroos, en er kan worden verwacht dat ze beter bestand zijn dan houten gordelroos tegen weer en UV-stralen. Ze zijn niet geschikt voor de meeste doe-het-zelvers om te installeren, waarvoor professionele installatie vereist is. Net als houtshingles kunnen shakes beperkt zijn in regio's waar bosbranden een bekend gevaar vormen. Zowel de materialen als de installatie zijn duurder voor shakes dan voor houten gordelroos.

Je kunt er meestal op rekenen dat shakes ongeveer 50 procent duurder zijn dan gordelroos. Dakpannen van kleipannen gaan routinematig 100 jaar of langer mee als ze goed worden onderhouden. Het nadeel van tegeldaken is geen verval, zoals bij houtschudden of gordelroos, noch het langzaam afstoten van minerale korrels, zoals bij composiet gordelroos. Kraken is eerder wat pannendaken kan verdoemen.

Dit is een dak dat gemakkelijk 100 jaar meegaat of nog veel meer. Er zijn nog leistenen daken in bedrijf die letterlijk honderden jaren oud zijn. Om dit soort levensduur te bereiken, vervangt u onmiddellijk alle gebroken leisteen tegels die u ziet. Zorg ervoor dat alle flitsen correct zijn geïnstalleerd en in goede staat verkeren.

Wanneer uw koperen flitser zwart is geworden, is het tijd om deze te vervangen. Dat zijn echter de enige kosten die ooit zijn gemaakt. Behalve onderhoud en reparaties, die aanzienlijk kunnen zijn, hoeft een goed gebouwd leisteen dak 100 jaar of langer niet te worden vervangen. Dus, zo hoog als de kosten van een leisteen dak om te installeren, het is redelijk wanneer de kosten gedurende vele decennia worden afgeschreven,.

Al meer dan 30 jaar helpt het team van Bill Ragan Roofing huiseigenaren bij het vinden van het juiste dakbedekkingsmateriaal voor hun dakvervanging. Omdat ze hier veel langer wonen dan ik, zou het het beste voor mij zijn om hun advies op te volgen, dus ik zal me zeker van tevoren voorbereiden en op zoek gaan naar vergelijkbare dakbedekkingsmaterialen waarmee ik mijn huidige dak kan vervangen. Met een mechanisch bevestigde installatiemethode worden isolatieplaten zoals die van poly-ISO-dakbedekkingsplaten variërend van een halve inch tot enkele centimeters dik aan het dakterras bevestigd voordat een mechanisch bevestigd PVC-membraan over de isolatieplaten wordt geïnstalleerd en aan het dakterras wordt bevestigd met behulp van speciale schroefplaten en goedgekeurde schroefbevestigingen. Sentry Exteriors, een van de toonaangevende dakaannemers in Virginia, bespreekt de vijf meest duurzame dakbedekkingsmaterialen die momenteel op de markt zijn.

Een van de meest voorkomende en populaire dakbedekkingsmaterialen, asfaltdakbedekking heeft de voorkeur vanwege hoe kosteneffectief het is zonder de bescherming in gevaar te brengen. We hebben al uw dakbedekkingsbehoeften, van traditionele asfaltshingles tot metalen dakbedekking van de beste kwaliteit. Een cederschuddak is een premium daksysteem gemaakt van natuurlijk hout (ceder) materialen en is een van de meest esthetisch aantrekkelijke dakbedekkingsmaterialen op de markt. Als u echter echt wilt dat uw dak opvalt, moet u een luxe asfaltshingle, metalen dak met staande naad, synthetisch dak, cederschuddak of leisteen dak overwegen.

Als u geïnteresseerd bent om te weten hoeveel u moet budgetteren op basis van het type dakbedekkingsmateriaal dat u kiest, bekijk dan De gemiddelde kosten om uw dak af te scheuren en te vervangen. De materiaalgarantie is cruciaal om uw dakinvestering te beschermen als er ooit een probleem is met de dakbedekkingsmaterialen zelf. En de juiste manier om uw dakinstallatie te starten, is door het beste dakbedekkingsmateriaal voor uw regio en uw huis te identificeren. Platte daken worden over het algemeen in een eigen categorie geplaatst, maar ze kunnen worden gecombineerd met de optie metalen dakbedekking om de duurzaamheid van uw huis te vergroten.

Nu we de daktypes hebben behandeld, laten we eens kijken naar wat meer gespecialiseerde dakoverwegingen - te beginnen met het meest voorkomende daktype. .