Wat is het sterkste dak voor een huis?

Dit materiaal kan 50 tot 200 jaar meegaan. De dakbedekking van asfaltrollen zal naar verwachting maximaal 5 tot 10 jaar meegaan. Het verkrijgen van de maximale levensduur van de dakbedekking is eigenlijk gewoon een kwestie van het uit de buurt houden van vuil en snel eventuele lekke banden of schade verhelpen. Van composiet asfaltshingles kan worden verwacht dat ze 15 tot 40 jaar meegaan, afhankelijk van de kwaliteit van de gekozen materialen.

Sommige kiezeldaken kunnen zelfs 50 jaar meegaan. De meeste fabrikanten van dakspanen bieden een scala aan producten in verschillende gewichten en verschillende levensverwachtingen. Fabrikanten zoals Owens Corning, GAF of Certainteed komen met dienovereenkomstig hoogwaardige garanties die een halve eeuw duwen. Dakpannen van kleipannen gaan routinematig 100 jaar of langer mee als ze goed worden onderhouden.

Het nadeel van tegeldaken is geen verval, zoals bij houtschudden of gordelroos, noch het langzaam afstoten van minerale korrels, zoals bij composiet gordelroos. Kraken is eerder wat pannendaken kan verdoemen. Dit is een dak dat gemakkelijk 100 jaar meegaat of nog veel meer. Er zijn nog leistenen daken in bedrijf die letterlijk honderden jaren oud zijn.

Om dit soort levensduur te bereiken, vervangt u onmiddellijk alle gebroken leisteen tegels die u ziet. Zorg ervoor dat alle flitsen correct zijn geïnstalleerd en in goede staat verkeren. Wanneer uw koperen flitser zwart is geworden, is het tijd om deze te vervangen. Dat zijn echter de enige kosten die ooit zijn gemaakt.

Behalve onderhoud en reparaties, die aanzienlijk kunnen zijn, hoeft een goed gebouwd leisteen dak 100 jaar of langer niet te worden vervangen. Dus, zo hoog als de kosten van een leisteen dak om te installeren, het is redelijk wanneer de kosten gedurende vele decennia worden afgeschreven,. Asfaltshingles gaan ongeveer 15-30 jaar mee. Ze zijn verreweg het populairste dakbedekkingsmateriaal vanwege hun kosteneffectiviteit.

Als het gaat om energie-efficiëntie, is hout een natuurlijke isolator, houten dakspanen zijn van nature ongeveer twee keer zo efficiënt als asfaltshingles. En omdat ze 100% natuurlijk zijn, zijn asfaltshingles een van de meest duurzame dakbedekkingsmaterialen op de markt. Niet alleen zijn de meeste metalen daken gemaakt van gerecyclede materialen, veel zijn ook zelf 100% recyclebaar. Een dak gemaakt van leisteen kan wel 75-150 jaar meegaan.

Een van de oudste dakbedekkingsmaterialen, leisteen is ook een van de duurste. Leisteen is een van de duurste materialen omdat het het grootste deel van een eeuw meegaat, en als het dak goed is gebouwd, meer dan 150 jaar. Daarom is leisteen een ongelooflijk duurzaam dakbedekkingsmateriaal. Metaal wordt geleverd in zowel panelen als individuele gordelroos, en het bootst vaak het uiterlijk van houtshake of leisteen na.

Huiseigenaren kunnen kiezen tussen aluminium, gegalvaniseerd staal, koper, tin of zink in een regenboog van kleuren. Veel huizen in kustgemeenschappen gebruiken corrosiebestendig aluminium met een geverfde afwerking, zegt Thomas. Bovendien is een metalen dak relatief licht van gewicht en presteert het beter dan andere materialen in vuur, hagel en wind. De kosten zijn vergelijkbaar met die van tegels.

Ten eerste zijn asfaltshingles veelzijdig, want ze zijn er in verschillende kleuren en profielen. Ze kunnen zelfs lijken op cedershakes of leistenen daken. Twee, veel huiseigenaren kunnen zich asfaltshingles veroorloven - afhankelijk van het type (3-tab gordelroos of architecturale gordelroos). Met een dak is het zelden logisch om een dakbedekkingsmateriaal te kiezen dat puur op prijs is gebaseerd, wanneer een beetje meer uitgeven u een dak kan geven dat net zo lang meegaat als u het huis bezit.

Ja, inderdaad, metalen daken zullen normaal gesproken duurder zijn in vergelijking met asfalt singles, maar als je kijkt naar high-end asfaltshingle-opties, zoals CertainTeed of Malarkey, evenals enkele GAF-lijnen van gordelroos, het prijsverschil tussen metalen dakbedekking en asfaltshingles is niet zo Super goed. Hoewel PVC-membraan bestand is tegen poolwater, is het altijd een goed idee om een manier te hebben om water van het dak te laten lopen in plaats van zich op te hopen en op het dakoppervlak te ponsen. Composiet dakbedekking is de meest populaire van alle dakbedekkingsmaterialen, te vinden op meer dan 80 procent van alle huizen. Een bebouwd dak (BUR) is een gelaagd dak dat wordt gecreëerd door afwisselende lagen dakleer en waterdichte materialen zoals glasvezel en hete teer (bitumen).

Roser Roofing Systems biedt dakproducten van staal met steencoating (Galvalume Steel) die worden geleverd met garantie voor hagelschade door hagelstenen tot 2,5 inch in diameter. We hebben al uw dakbedekkingsbehoeften, van traditionele asfaltshingles tot metalen dakbedekking van de beste kwaliteit. In veel opzichten kunnen metalen daken met staande naad een kosteneffectievere optie zijn dan het veel populairdere asfaltkiezeldak. Normaal gesproken gebruikt op daken die plat of met een zeer lichte helling zijn, is een BUR-dak brandwerend en goedkoop, hoewel het proces van het installeren van het dak stinkt.

Het trimmen van bomen en het verwijderen van andere mogelijke oorzaken van schade aan het pannendak kan helpen de levensduur van daken van klei of cementpannen te verlengen. De betere route is om schattingen op te vragen van verschillende erkende en verzekerde dakaannemers die gespecialiseerd zijn in het type dak dat u wilt. Bovendien zijn de meeste metalen daksystemen milieuvriendelijk, zeer recyclebaar en gaan ze langer mee dan asfaltdaken. Met een mechanisch bevestigde installatiemethode worden isolatieplaten zoals die van poly-ISO-dakbedekkingsplaten variërend van een halve inch tot enkele centimeters dik aan het dakterras bevestigd voordat een mechanisch bevestigd PVC-membraan over de isolatieplaten wordt geïnstalleerd en aan het dakterras wordt bevestigd met behulp van speciale schroefplaten en goedgekeurde schroefbevestigingen.

De installateur zal speciale platen en schroeven gebruiken om het PVC-membraan mechanisch over de isolatieplaten te bevestigen om het PVC-dakmembraan en de isolatie op het dakterras goed te bevestigen. Asfaltroldakbedekking wordt normaal gesproken geïnstalleerd op daken met een relatief vlakke piek, dus een huis van 2.000 vierkante meter heeft zeer dicht bij 2.000 vierkante meter dakoppervlakte. .