Welk type dak gaat het langst mee?

Dakbedekkingsmateriaal dat het langst meegaat, zijn beton, klei of leisteen. Deze materialen presteren aanzienlijk beter dan andere natuurlijke producten zoals houtschudders of vervaardigde dakbedekkingsmaterialen, waaronder asfaltshingles en metalen dakbedekking. Hoewel deze materialen een goede levensduur hebben, zijn ze niet zo duurzaam. Welk type dak gaat het langst mee? De duurzaamste dakmaterialen die momenteel op de markt zijn, zouden ofwel een hard leisteen dak zijn met een levensduur van 75-200 jaar.

De precieze levensduur van een dak wordt beïnvloed door weersomstandigheden, de kwaliteit van materialen, evenals de hoeveelheid onderhoud en onderhoud die door de jaren heen op het dak is uitgevoerd. De dakbedekking van asfaltrollen zal naar verwachting maximaal 5 tot 10 jaar meegaan. Het verkrijgen van de maximale levensduur van de dakbedekking is eigenlijk gewoon een kwestie van het uit de buurt houden van vuil en snel eventuele lekke banden of schade verhelpen. Van composiet asfaltshingles kan worden verwacht dat ze 15 tot 40 jaar meegaan, afhankelijk van de kwaliteit van de gekozen materialen.

Sommige kiezeldaken kunnen zelfs 50 jaar meegaan. De meeste fabrikanten van dakspanen bieden een scala aan producten in verschillende gewichten en verschillende levensverwachtingen. Fabrikanten zoals Owens Corning, GAF of Certainteed komen met dienovereenkomstig hoogwaardige garanties die een halve eeuw duwen. Houten shingle daken zijn gemiddeld ongeveer 25 tot 30 jaar lang, hoewel soms een langere levensduur wordt bereikt op locaties waar het dak milde omstandigheden ervaart en vrij blijft van puin.

Zorgvuldig onderhouden houten dakspanen kunnen 50 jaar meegaan. Om de levensduur van een houten shingle dak te verlengen, moet u gespleten en gebarsten dakspanen onmiddellijk vervangen en het dak mosvrij houden. Dakpannen van kleipannen gaan routinematig 100 jaar of langer mee als ze goed worden onderhouden. Het nadeel van tegeldaken is geen verval, zoals bij houtschudden of gordelroos, noch het langzaam afstoten van minerale korrels, zoals bij composiet gordelroos.

Kraken is eerder wat pannendaken kan verdoemen. Dit is een dak dat gemakkelijk 100 jaar meegaat of nog veel meer. Er zijn nog leistenen daken in bedrijf die letterlijk honderden jaren oud zijn. Om dit soort levensduur te bereiken, vervangt u onmiddellijk alle gebroken leisteen tegels die u ziet.

Zorg ervoor dat alle flitsen correct zijn geïnstalleerd en in goede staat verkeren. Wanneer uw koperen flitser zwart is geworden, is het tijd om deze te vervangen. Dat zijn echter de enige kosten die ooit zijn gemaakt. Behalve onderhoud en reparaties, die aanzienlijk kunnen zijn, hoeft een goed gebouwd leisteen dak 100 jaar of langer niet te worden vervangen.

Dus, zo hoog als de kosten van een leisteen dak om te installeren, het is redelijk wanneer de kosten gedurende vele decennia worden afgeschreven,. Het is belangrijk om te onthouden dat materialen niet alles zijn als het gaat om dakbedekking. Naast het kiezen van het juiste type, is het belangrijk om een merk dakbedekkingsmateriaal te kiezen dat bekend staat als hoogwaardig. Hoewel houtshingles in het algemeen bijvoorbeeld naar schatting 15 tot 20 jaar meegaan, zal het kiezen voor gordelroos van lage kwaliteit om een paar dollar te besparen waarschijnlijk een paar jaar van zijn leven scheren.

Het kiezen van materialen van slechte kwaliteit, ongeacht het type, zal altijd resulteren in een kortere levensduur dan wanneer u een materiaal van hogere kwaliteit had gekozen. De langst duurzame daken zijn over het algemeen gemaakt van materialen die heel langzaam vervallen, zoals beton, klei en leisteen. Dakken van metaal gaan ook erg lang mee. Asfaltshingle en houten shingle daken hebben meestal de kortste levensduur.

Leistenen daken hebben een van de langste levensverwachtingen van elk dakbedekkingsmateriaal, variërend van 75 tot 200 jaar. Fabrikanten van leisteentegels bieden garanties variërend van 50 jaar tot een leven. Leisteen is bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals harde wind of veranderende temperaturen. Het vereist ook niet veel onderhoud, omdat leisteen bijna geen vocht vasthoudt.

Gebruikt voor relatief vlakke plaatsen, zoals schuine schuurdaken, wordt roldakbedekking geïnstalleerd door stroken in de lengte over het dak te leggen in overlappende banen. Koperen daken bestaan al eeuwenlang, maar moderne stalen dakbedekking is een relatief recente innovatie. Een bebouwd dak (BUR) is een gelaagd dak dat wordt gecreëerd door afwisselende lagen dakleer en waterdichte materialen zoals glasvezel en hete teer (bitumen). Evenzo kan het goed verzorgen van uw dak met regelmatige inspecties en snelle reparaties wanneer dat nodig is, u helpen het meeste uit uw dak te halen.

Eagle Watch Roofing huurt deskundige vakmensen in dienst die uitstekende service bieden en die uw werk de eerste keer goed doen, waardoor maximale duurzaamheid voor uw dak wordt gegarandeerd. Asfaltroldakbedekking wordt normaal gesproken geïnstalleerd op daken met een relatief vlakke piek, dus een huis van 2.000 vierkante meter heeft zeer dicht bij 2.000 vierkante meter dakoppervlakte. Dit gezegd hebbende, speelt het dakbedekkingsmateriaal dat u kiest een belangrijke rol in welk dak het langst meegaat. Het gebruik als dakbedekkingsmateriaal gaat duizenden jaren terug, en veel daken van kleipannen staan nog eeuwen nadat ze zijn geïnstalleerd.

Een dak is zeker geen kleine investering en de duur van het dak is gebaseerd op een aantal klimatologische omstandigheden. De sleutel tot een duurzaam dak is het plannen van regelmatig dakonderhoud en inspecties uitgevoerd door dakaannemers. Niet alle daken hebben onderlaag nodig, maar het is belangrijk om te overwegen, omdat het de achilleshiel van zelfs het langst duurzame dak kan zijn. Als een dak wordt blootgesteld aan extreme omstandigheden zoals krachtige hagelstormen, extreme verleidingen en zelfs sneeuwstormen, zal een dak niet zo lang meegaan als een dak in meer gemiddelde klimaten.

Laten we met dit in gedachten eens kijken naar de verschillende materialen die voor daken worden gebruikt om te zien welk dak het langst meegaat voor uw huis. Maar de werkelijke levensduur van uw dak hangt af van een aantal dingen, waaronder het type dakbedekkingsmaterialen dat werd gebruikt en de omgeving. We vinden het belangrijk om enkele commerciële dakmaterialen op te merken die het minst aantal jaren meegaan, maar de beste keuze zijn voor platte daken. .