Welk type dak gaat het langst mee?

Dakbedekkingsmateriaal dat het langst meegaat, zijn beton, klei of leisteen. Het zijn zonder twijfel de materialen die het langst meegaan, maar zijn ook, zonder uitzondering, enkele van de duurste. Leistenen daken worden vaak het „eeuwige dak” genoemd, omdat ze schijnbaar eeuwig kunnen meegaan. Als u ooit naar het buitenland reist, merkt u misschien dat veel huizen in Europa daken van leisteen of kleipannen hebben, simpelweg omdat ze jaren geleden gemakkelijk te produceren waren en bewezen is dat ze de tand des tijds (en de elementen) doorstaan.

Welk type dak gaat het langst mee? De duurzaamste dakmaterialen die momenteel op de markt zijn, zouden ofwel een hard leisteen dak zijn met een levensduur van 75-200 jaar. De precieze levensduur van een dak wordt beïnvloed door weersomstandigheden, de kwaliteit van materialen, evenals de hoeveelheid onderhoud en onderhoud die door de jaren heen op het dak is uitgevoerd. Leistenen daken hebben een van de langste levensverwachtingen van elk dakbedekkingsmateriaal, variërend van 75 tot 200 jaar. Fabrikanten van leisteentegels bieden garanties variërend van 50 jaar tot een leven.

Leisteen is bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals harde wind of veranderende temperaturen. Het vereist ook niet veel onderhoud, omdat leisteen bijna geen vocht vasthoudt. Leisteen is een andere versie van een stenen dak, maar in plaats van gemaakt te zijn van gegoten klei of beton, zijn dit daken bedekt met echte steen uitgehouwen uit gesteente dat uit steengroeven is gewonnen. Leisteen heeft een natuurlijke neiging om te splitsen in vlakke platen, waardoor dit de ideale natuursteen is om daken te bedekken.

Leisteen moet worden geïnstalleerd door getrainde vakmensen. Het is de duurste van gangbare dakbedekkingsmaterialen, maar ook de meest duurzame van allemaal. Goed onderhouden, het kan mogelijk de levensduur van uw huis meegaan, zelfs als die levensduur twee eeuwen lang is. Vanwege de kosten is dit een dakbedekkingsmateriaal dat meestal wordt gebruikt in grote, luxe huizen.

Het is belangrijk om te onthouden dat materialen niet alles zijn als het gaat om dakbedekking. Naast het kiezen van het juiste type, is het belangrijk om een merk dakbedekkingsmateriaal te kiezen dat bekend staat als hoogwaardig. Hoewel houtshingles in het algemeen bijvoorbeeld naar schatting 15 tot 20 jaar meegaan, zal het kiezen voor gordelroos van lage kwaliteit om een paar dollar te besparen waarschijnlijk een paar jaar van zijn leven scheren. Het kiezen van materialen van slechte kwaliteit, ongeacht het type, zal altijd resulteren in een kortere levensduur dan wanneer u een materiaal van hogere kwaliteit had gekozen.

De langst duurzame daken zijn over het algemeen gemaakt van materialen die heel langzaam vervallen, zoals beton, klei en leisteen. Dakken van metaal gaan ook erg lang mee. Asfaltshingle en houten shingle daken hebben meestal de kortste levensduur. Laten we met dit in gedachten eens kijken naar de verschillende materialen die voor daken worden gebruikt om te zien welk dak het langst meegaat voor uw huis.

Wanneer een metalen dak met de juiste zorg en hoogwaardige materialen wordt geïnstalleerd, moet het ongeveer net zo lang meegaan als uw huis of bedrijfsgebouw. De materiaalkeuze voor uw dak is een balans tussen levensduur, kosten, structurele problemen en esthetiek. Het maximaliseren van de levensduur van een bebouwd dak wordt bereikt door regelmatige inspectie en reparatie, en door puin van het dak te houden om degradatie van het oppervlak te voorkomen. Een metalen dak kan tussen de 40 en 70 jaar meegaan met garanties van 20 jaar tot een leven, afhankelijk van het type metaal en het ontwerp van het dak.

Misschien vindt u enkele verrassingen als u rekening houdt met de levensduur van deze veel voorkomende dakbedekkingsmaterialen voor woningen. Terwijl een gezin dat hun huis voor altijd heeft gevonden, misschien wil investeren in een dak met een extra lange levensduur, zodat ze zich nooit meer zorgen hoeven te maken. Cedershakes zijn ook bestand tegen winden tot 245 mijl per uur, waardoor ze een populair type dakbedekkingsmateriaal zijn voor huizen aan de kust. Een dak is geen geringe investering, dus of u nu een nieuw dak bouwt of een oud dak vervangt, u wilt dat het zo lang mogelijk meegaat.

Als het echter gaat om een lange levensduur, zijn leistenen daken ongeveer zo goed als maar kan en gaan ze gemakkelijk meer dan 100 jaar mee. Een bebouwd dak (BUR) is een gelaagd dak dat wordt gecreëerd door afwisselende lagen dakleer en waterdichte materialen zoals glasvezel en hete teer (bitumen). Asfaltroldakbedekking wordt normaal gesproken geïnstalleerd op daken met een relatief vlakke piek, dus een huis van 2.000 vierkante meter heeft zeer dicht bij 2.000 vierkante meter dakoppervlakte. Dit gezegd hebbende, speelt het dakbedekkingsmateriaal dat u kiest een belangrijke rol in welk dak het langst meegaat.

Ze vereisen een stevige dakbedekking die voldoende is om het gewicht te dragen en moeten worden geïnstalleerd door bekwame professionals. U kunt de beste beschikbare materialen selecteren, maar als ze onjuist zijn geïnstalleerd, gaat het dak niet erg lang mee. .